Arc de Triomphe

Riemukaari on yksi Pariisin suurimmista nähtävyyksistä , se on kunnianosoitus Ranskan puolesta taistelleille ja se muodostaa kuuluisan Champs-Élysées kadun läntisen päädyn. Sen rakentamisen aloitti Napoléon Bonaparte vuonna 1806, mutta se jäi kesken kun Napoléon syöstiin vallasta, joten Riemukaari saatiin valmiiksi vasta vuonna 1836.

Riemukaaren suunnitteli arkkitehti Jean Chalgrin ja siihen tehdyt yksityiskohtaiset kaiverrukset kuvaavat Napoleonin suuria taisteluita. Rakennuksen alaosissa on neljä valtavan kokoista veistosteosta, jotka kuvaavat tärkeitä 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alun tapahtumia. Riemukaari on 45 metriä leveä, 49,5 metriä korkea sekä 22 metriä syvyydeltään.

  Riemukaari sijaitsee Pariisin länsi-osassa Place Charles de Gaulle -nimisellä aukiolla ja se toimii samalla liikenneympyränä. Rakennelman päältä avautuu huikea näköala Pariisin yli sekä aukiolta lähteviin kahteentoista suureen pääväylään. Riemukaaren alla sijaitsee Tuntemattoman Sotilaan hauta jossa lukee: ”Tässä lepää tuntematon ranskalainen sotilas joka on kuollut isänmaan puolesta 1914–1918” (Ici repose un soldat français mort pour la patrie 1914–1918).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s