Saavuimme Pariisin vesisateisesta aamusta Oulun pakkasiltaan puoli kuuden aikoihin. Tämän päivän matkustusosio sujui kuin unelma, kaikki toimi loistavasti ja etenkin porukkamme tapa toimia ryhmänä oli huippuunsa hiottua. Kiitos siitä teille, ihanat reissaajamme!

Lentokenttäodottelujen ja lentojen aikana opiskelijat kirjoittivat ylös ajatuksiaan reissustamme. Tässä nuo kommentit teille kaikille nähtäväksi höystettynä sunnuntain valokuvilla:

IMG_2461

”Reissuun mahtui paljon iloisia kasvoja, uusia maisemia, kuluneita kengänpohjia sekä runsaasti hienoja kokemuksia.

Päällimmäisenä fiiliksenä on onnistumisen tunne; kaikki suunnitelmat toteutui ja saimme varmuutta olemaan myös itsenäisesti ulkomailla. Ranskan kielikin sujui odotettua paremmin, paikalliset jopa ymmärsivät meitä!

Vaikka kerran aiemmin olen jo Pariisissa käynyt, tulen varmasti vielä takaisin! Ei kahta ilman kolmatta. Ei mitään negatiivista sanottavaa reissusta.

Kiitos tästä mahdollisuudesta!”

Tiina

IMG_2473

”Nyt on hauska Pariisin reissu takana! Säästyttiin onneksi ilman suurempia ongelmia, vaikka pari kertaa eksyttiinkin ja tapeltiin vessapaperin kanssa 🙂

Pariisi kaupunkina ylitti odotukset ja joulumarkkinat ja Champs Élyséen jouluvalot olivat hienot. Reissun kohokohta oli nähtävyyksien suhteen kuitenkin Notre Dame:)

Reissu antoi ainakin mulle uutta intoa opiskella ranskaa ja oli hyvä huomata, että kun uskaltaa puhua kieltä niin kielivirheillä ei ole väliä.

Huippu reissu ❤ 🙂 ”

Ida

IMG_2501

”Muuttujia matkassa, mutta aikataulutus oli juuri sopiva ja teema ihana. Da Vinci -koodin mukaan oli mukava kierrellä ja kirja oli varmaan kaikille mielenkiintoista luettavaa. Hotelli ja ihmiset olivat ihania.

Louvreen ihastuin ❤ vaikka 2 tuntia oli liian vähän aikaa tutustua siihen ihanaan paikkaan ❤ Vapaa-aikaa oli juuri sopivasti; oli mukava kierrellä kahviloita & kauppoja.

KULTTUURI ON IHANAA ELI TUUN UUDESTAAN 🙂 ”

Janika

IMG_2418

”Kokonaisuudessaan aivan älyttömän upea reissu! Pienet miinukset toi hotellin suihku (vuorottain jääkylmää ja kiehuvan kuumaa vettä) ja kipeytyneet jalat. Nähtävyyksiä nähty ja omia pelkoja voitettu menemällä Eiffelin ja Riemukaaren päälle (jee, portaita). Hauskaa on pidetty, hymylihakset kipeänä ja onnellisena matkalla kotiin.

Vielä joskus palaan Pariisiin ja ihan oikeasti opin ranskaa (se oli sitten lupaus) ja käytän kieltä. Upea reissu, kiitos mahdollisuudesta päästä mukaan!”

❤ : Jenni

IMG_2534

”Nönni. Ensimmäinen ulkomaan reissu alkaa olla pikkuhiljaa takana. Kokonaisuudessaan reissu on ollut aivan mahtava, mutta jokapäiväiset jalkakivut haittasivat hieman. No, sen siitä saa kun kävelee lähes 10 tuntia päivässä ja kiipeää Eiffel-torniin portaita pitkin.

Omalla tavalla on mukava päästä taas kylmään ja synkkään Suomeen, mutta omalla tavallaan olisi ollut mukavaa jäädä Ranskaan.

Tuli ostettua mangaa ihan kivasti 50 euron edestä ja pieni kanuuna matkamuistoksi ja vielä pikkusiskolle semmoinen ihana valkoinen pipo.

Vissiin ainoina miinuksina pitää sanoa, että suihku oli surkea ja liian vähän pistorasioita.

Iso kiitos kaikille 🙂 ”

Paavo

IMG_2409

”Pariisiin oli ihana palata kolmen vuoden tauon jälkeen ja käsitykseni mm. kaupungin metroverkostosta selkiytyi (ei eksytty kertaakaan!). Heräteostoksia tuli tehtyä sopivissa määrin, toivottavasti uusia kamppeita tulee käytettyä Suomessakin.

Hotellli oli miellyttävä ja ihan OK paikalla, miinuksena reissusta jäi mieleen viimeisenä iltana noussut kuume. Onneksi Marjolla löytyi lääkettä! ❤ ”

Sanna XX

IMG_2479

”Pariisin reissu oli parempi miksi sitä luulin! Ohjelma oli sopiva ja nähtävyydet hienoja. Lisäksi vapaa-ajan määrä teki Pariisissa oleskelusta mukavaa, kun ei tarvinnut koko ajan seurata opeja.

Mielestäni Pariisin hienoin alue oli Champs Élyséen joulukatu, jonka valot ja kaupat kruunasivat reissun mahtavuuden.

Pariisin reissu antoi paljon uusia kokemuksia ja taitoja tuleville reissuille, kun oppii olemaan ilman vanhempiaan ulkomailla.

Kiitos hyvästä reissusta.”

Joonas

IMG_2503

” Tykkäsin reissusta todella paljon. Pariisi oli juuri sitä mitä arvelinkin sen olevan. Pakko mainita hotellista miinuspuolena hieman reistaileva suihku, mutta ei se menoa paljon hidastanut.

Riemukaaren nähdessäni ja H&M:n ranskankielisiä kuulutuksia kuullessani tuli viimeistään sellainen olo, että täällä sitä nyt ollaan, Pariisissa.

Kävelyä oli todella paljon, ja jaloissa tuntuva kipu muistutti minua siitä viimeisimpinä päivinä.

Kaikin puolin ihana reissu oli ❤ !”

Viivi

IMG_2484

”Aluksi ärsytti kun oli nälkä ja väsy, mutta sitten kaikki meni hyvin 🙂

Reissu oli muakava ja oli jännä käydä Louvressa ja Eiffelissä. Ruoka oli hyvää Tivolissa. Respan ihmiset oli todella mukavia ja aamupalalla ei voinut olla syömättä croissanteja vaikkei niitä tehnyt mieli.

Maisemat oli myös kauniita. Tulen seuraavankin kerran mutta varmaan kesäaikaan.

Hyvä reissu oli! ❤ Ja parhaat opet 😉 ”

Roosa

IMG_2543

Millaiset fiilikset sulla on? Aivan loistavat, reissu oli upea ja seura huippua. Nähtävyydet oli uskomattomia ja se fiilis kun oli niitten edessä oli huisin hieno.

Käveltyä tuli eli hotellissa ei tullut istuttua, joten siitä en kommentoi mitään (jee, portaita).

Reissusta jäi jälkeen iloinen ja innoittunut mieli, joten tavallaan tajuaa miten Pariisi on toiminut inspiraationa suurille taiteilijoille.”

Olli

IMG_2400

”Reissu on ollut aivan mahtava! Pariisista sain aivan uudenlaisen kuvan kuin aikaisemmalla kerralla kun kävin siellä. Haluaisin todellakin palata Pariisiin tai Ranskaan vielä uudestaankin.

Matkasta sai paljon intoa opiskella lisää kieltä, minulla on myös ollut haaveena muuttaa joskus ulkomaille, joten matka herätti ajatuksen miksei myös Ranska 🙂 Todellakin reissu on ollut huippu!

Pariisilainen kulttuuri ja arkkitehtuuri on aivan ihanaa ja kierrellyt nähtävyydet oli mielenkiintoisia! Minulla oli ainakin huikea reissu ja naurettua tuli paljon. KIITOS <3”

Sonja

IMG_2496

”Reissu on ollut todella mukava ja erilainen. Vaikka on tultu matkusteltua vähän kaikkialla Pariisi antoi vielä lisää kokemuksia. Abityttöporukalla oli mahtava kierrellä ympäri Pariisia ja samalla tutstua toisiin paremmin. Väsymyksen siivettäminä juttujen taso ei ollut korkea, mutta hauskaa oli tilanteessa kuin tilanteessa.

Oli ihana päästä Pariisiin ja nähdä kaupunki omin silmin. Reissun aikana sai mahdollisuuksia kokeilla ranskan kielitaitoa, voi sitä onnen määrää kun tajusi jotain mitä ihmiset keskustelivat keskenään jne. Matka oli todella ihana tauko kaiken aherruksen keskellä.”

Miia

IMG_2541

Omasta ja Hannan puolesta haluan kiittää opiskelijoitamme mahtavasta reissuseurasta. Kanssanne oli ihana reissata! Minunkin Pariisin muistoni saivat aivan uudenlaisen sivun – sivun täynnä naurua, innostuneisuutta, kauniita muistoja ja iloa. Merci beaucoup!

Bises, Marjo