Uusi päivä ja uudet kujeet! Tänään perjantaina päädyimme Sacre Coeur Montmartre-kukkulalle ja Sacre Coeur -kirkkoon. Jee, portaita.

 IMG_3383

IMG_3406

Kirkossahan ei siis saanut kuvata..

IMG_3400Täällä myös kuuntelimme erään upean kitaristin soittoa ja laulua. 🙂IMG_3412

Kirkon jälkeen suuntasimme Moulin Rougelle kuulemaan Marjon tarinointia Henri de Toulouse-Lautrecista.

 IMG_3422

Tästä ovelasti siirryimme metrolla Riemukaarelle kuuntelemaan abityttöjen ennakkotehtävää. Tämän jälkeen osa porukasta lähti shoppailemaan ja osa päätyi kiipeämään Riemukaaren päälle (jee, lisää portaita) katsomaan mahtavia maisemia. Täältä keksimme Ollin, Paavon ja Janikan kanssa lähettää paperilennokin turmiolliselle matkalle. Lähtö onnistui loistavasti, mutta sitten se teki ensimmäisen metrin jälkeen katastrofaalisen syöksylaskun. Konetta ei koskaan löydetty. 😦

IMG_3424 IMG_3431

IMG_3442

Riemukaarelta laskeutumisen jälkeen (jee, portaita) menimme metrolla Eiffel-tornille. Yhteiskuvia, kreppejä, Joonaksen ja Ollin paimentamista (Olli väittää tuossa vieressä sitä takaa-ajokohtaukseksi) karusellissä. Eiffelin juurella saimme kuulla poikien esitelmän, jonka jälkeen nousimme Eiffel-tornin huipulle (jee, vielä vähän lisää portaita) katsomaan henkeäsalpaavia maisemia.

 IMG_3457

IMG_3472

IMG_3484

IMG_3486

IMG_3496

IMG_3509

IMG_3515

Yhteisen ohjelman jälkeen palelua, seikkailua Dome des Invalides -kirkkoon (ja -ssa) katsomaan Napoleonin hautaa ja painimaan matkalippujen kanssa. Ostettiin muuten tänään ensimmäiset metroliput tälle reissulle ja osahan sitten harjoittelikin sitä pariin kertaan 🙂

 IMG_3559

IMG_3562

IMG_3599

Maailman epämääräisin ruokailu McDonaldsissa (saatiin Janikan kanssa ylimääräiset hampurilaiset kun pyydettiin majoneesit pois, silti saatiin ne toiset majoneesilla), ostoksia ja hämmentävä kauppareissu lähipuodissa.

IMG_3612

Tänään oli upea päivä, nyt istutaan viilentävät jalkarasvat kintuissa, höpötellään ja muistellaan päivän sangen hupaisia tapahtumia. Paljon on kävelty ja säät ovat (Olli, se on kiharrin, älä polta sormia) suosineet.

Toivottavasti huomisestakin tulee mahtava päivä! 🙂

Jenni ja Janika (Olli oli kyllä kovasti kommentoimassa vieressä..)